Presentation

Jag heter Mikaela Lindqvist och jobbar i ettan på Järvedskolan.  Jag är paddagog och förstelärare med inriktning på tidig läs- och skrivutveckling i de lägre åldrarna.

M som i mitt namn men också M som i mötesplats. Skolan är en mötesplats och mest spännande tycker jag det dagliga mötet med eleven är. Vilket spännande jobb vi har som dagligen i mötet med eleverna får följa dem en bit på resan när de lär sig och utvecklas. Det är så spännande att se hur snabbt de små kan lära sig och hur stolta de är över sina egna framsteg. Detta brinnande intresse de har för att lära sig. Jag brukar tänka att jag har världens bästa jobb i stunder som t ex när eleverna ljudar högt tillsammans med sitt skrivarpar, diskuterar stavning och funderar hur de ska skriva.

I vår klass har vi en klassblogg. På bloggen berättar vi om det som händer i vår klass med bild och text. Eleverna har på så vis en verklig mottagare för sina texter och då blir det viktigt för dem.

Just nu använder vi paddorna vi har i vår klass till att skriva, fota och berätta. Den här veckan har eleverna byggt olika trafiksituationer med Lego, fotat och skrivit till. Vi jobbar också med det digitala introt till Livet i bokstavslandet samt bokstavståget på Skolplus.se. Jag brinner för hur man på olika sätt kan få de digitala verktygen att bli en del av skolvardagen där dess styrkor kan utnyttjas på ett bra sätt.

I mitt uppdrag som förstelärare ingår jag i ett nätverk med andra förstelärare från andra skolor. Vi tittar just nu på Skolverkets bedömningsstöd i svenska och matematik för åk 1-3. Jag tycker att det är intressant att få pröva materialet i den åk 1 där jag jobbar.  Vi ska efter att vi prövat tillsammans ge synpunkter på materialet. Jag skriver också i en blogg för att inspirerar kollegorna på vår skola, där skriver jag bl.a. om digitala verktyg som vi jobbat med på olika sätt. http://mittwebbklassrum.blogspot.se/

Mikaela Lindqvist/ Järvedskolan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *