Min presentation

Jag heter Susanne Granberg, och är paddagog och förstelärare.

Jag jobbar på Sundskolan i en årskurs 3 tillsammans med Katarina Kallin som är fritidspedagog. Örnen har jobbat med att skriva sig till läsning och sedan gått vidare med att ha dator och digitalkamera med på ett hörn i allt de gör. Vi har en klassblogg där vi bland annat lägger ut animotos, vokis och berättelser i Storybird. Nu ska vi använda paddorna till att fota, filma och göra iMovies. Paddorna är också ett komplement i vår matematikundervisning då vi har NOMP som läromedel. De kör både på padda och dator. Att spela Kahoot är ett roligt sätt att se vad man har lärt sig. Eleverna gör egna som vi sedan kör gemensamt.

Som förstelärare försöker jag sprida mitt arbetssätt som innebär att IKT används naturligt i undervisningen. Att få pedagoger att känna sig bekväma med att använda dessa verktyg är min roligast uppgift som förstelärare. Allt mer sker via teknik och då måste skolan hänga med. Jag har förmånen att få gå runt till andra klasser och inspirera och visa.

Här får ni se en animoto som eleverna gjort efter ett besök på Komtek.

 

2 Replies to “Min presentation”

  1. Det måste ha varit roligt för KomTek att få denna fina film. Fint också för Sundskolan att ha en sådan fiffig inspiratör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *