Nu är vi på gång!

Äntligen har paddagogerna gjort färdigt paren med skrivarkompisar och nu är berättelsekartorna genomtänkta och ifyllda. Det innebär att de allra flesta paren under förra veckan kunde börja testa sig fram i Skolstil2. Hur fungerar appen? Hur lyssnar man? Om man inte vill höra varje bokstavsljud, hur gör man då?

En tår kunde skönjas när ett par ville lyssna på sin text och markerade hela texten gång på gång för att därefter få sin text uppläst. En tår av lycka!

Så blev det plötsligt även en tår av sorg eftersom de under tiden texten var markerad råkat trycka på en tangent så hela texten försvann… Hur gör man då? Går den att få tillbaka? Får man bita i det sura äpplet och börja om?

Vi lär tillsammans och lär av varandras framgångar och misstag!

4 Replies to “Nu är vi på gång!”

  1. Strunta i det sura äpplet och gå istället till sidan med siffror och parenteser i Skolstil 2. Där hittar du en fiffig knapp….

  2. Så roligt att läsa – jag känner igen känslorna du beskriver hos barnen. De är så lyckliga över sina texter som de producerar men även paniken i deras blick när något oväntat händer som t ex att texten försvinner på deras skärm. Även om det bara råkat bli ett sidbyte så texten försvann på för långt upp så de inte ser den. När man hjälper dem tillbaka på banan så känns det nästan som man kan trolla. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *